Ligging, route & bereikbaarheid

Casa Bosco ligt in het dorpje Secchiano (gemeente Cagli), in de regio De Marken, op ca. 1450 km vanaf Utrecht. Casa Bosco is goed bereikbaar per vliegtuig en auto.

Adres

Strada San Vitale 6
61043 Cagli – Localita Secchiano (PU) Italia

Per vliegtuig

Het dichtstbij gelegen vliegveld is dat van Ancona (Aeroporto delle Marche in Falconara Marittima), met vluchten vanuit Düsseldorf Weeze, Düsseldorf International en Brussel-Charleroi. Vanaf Ancona is het ongeveer 1 uur rijden naar Casa Bosco. Maar er zijn meer mogelijkheden: vanaf diverse luchthavens in Nederland, Duitsland en België kunt u naar Perugia (op 1 uur rijden), Bologna (2 uur en 1 kwartier rijden), Pescara (2,5 uur rijden) en Rome (3 uur rijden) vliegen, vaak het goedkoopst met Ryanair (www.ryanair.com).

U kunt de verschillende mogelijkheden en prijzen bekijken en vergelijken op de website www.lowcostairlines.nl. We adviseren u om op dinsdag te boeken, dan schijnen de tarieven het laagst te zijn. Op alle luchthavens zijn goede autohuur mogelijkheden, waarbij wij zelf het liefst boeken via Ryanair of www.easyterra.nl.

Heeft u vragen over het boeken van vluchten of het huren van auto’s, bel of mail ons dan gerust. We helpen u graag.

Per auto

Routebeschrijving – Vanuit het noorden (vanuit Zwitzerland via Milaan)
Vanaf Milaan neemt u de A1 (tolweg) richting Bologna, bij Bologna neemt u de A14 richting Ancona.

Bij de afslag Fano verlaat u de tolweg en volgt u, gedurende 47 km, de borden richting Roma (dit is eerst de SS73bis en wordt later de SP3). Neem vervolgens de afslag Cagli Ovest (NB: dus niet de 1e afslag Cagli Est). Sla aan het einde van de afrit rechtsaf richting Pietralunga – Secchiano.

Na ca. 3 km op deze weg (SP29) ziet u aan uw linkerhand een klein tankstation met een barretje erbij. Sla ca. 50 meter verderop (direct na de brug) rechtsaf. Dit is de Strada San Vitale, een ongeasfalteerd gravelweggetje (strada bianca). Volg dit ca. 2 km omhoog en op de heuvel ziet u vanzelf Casa Bosco liggen. Om het parkeerterrein te bereiken volgt u de strada bianca onderlangs de heuvel (u rijdt eigenlijk voorbij Casa Bosco), tot u aan uw rechterhand de inrit ziet, gemarkeerd door een bord.

NB: voor gasten die niet gewend zijn aan Italiaanse wegen: de strada bianca is een gravelweg de heuvel op. Door hevige regenval begin dit jaar is de weg op een aantal plekken wat bobbelig geworden. Aan het begin van de weg zit een scherpe (haarspeld)bocht, daarna gaat het geleidelijk omhoog. De weg is minder geschikt voor langere voertuigen, zoals campers.

Routebeschrijving – vanuit het noorden (vanuit Oostenrijk via Innsbruck)
Vanaf Innsbruck neemt u de A13, richting Brenner. Vanaf de Italiaanse grens volgt u de E45/A22, die u achtereenvolgens langs Trento, Verona en Modena brengt. Na Modena gaat u richting Bologna (A14) en deze weg volgt u tot de afslag Fano. Voor het vervolg zie hierboven.

Routebeschrijving vanaf vliegveld Ancona
Volg vanaf het vliegveld de groene borden richting de tolweg naar Bologna. Volg de A14 tot aan de afslag Fano. Voor het vervolg zie hierboven.

Navigatiesystemen
De meeste navigatiesystemen kunnen ons adres (Strada San Vitale 6 in Secchiano) niet vinden, of navigeren niet via de handigste weg naar ons, maar via een slechte weg binnendoor. We adviseren u daarom bovenstaande routebeschrijving te volgen.
Mocht u toch met behulp van het navigatiesysteem willen rijden dan kunt u het beste het plaatsje Secchiano intoetsen (Centrum) en dan vlak vóór Secchiano het laatste stukje van bovenstaande routebeschrijving volgen (vanaf het tankstation/barretje). NB: er zijn 2 plaatsen in Italië met de naam Secchiano. Casa Bosco ligt in de regio Pesaro Urbino (PU – postcode 61043) en de dichtstbijzijnde grote plaats is Cagli.

Coördinaten Casa Bosco:
43°33’51.3″N 12°36’39.7″E

Goede reis / Buon viaggio!