Ligging, route & bereikbaarheid

Casa Bosco ligt in het dorpje Secchiano, onderdeel van de gemeente Cagli, in de regio De Marken, op ca. 1450 km vanaf Utrecht. Casa Bosco is goed bereikbaar per vliegtuig en auto.

Adres

Strada San Vitale 6
61043 Cagli – Localita Secchiano (PU) Italia

Per vliegtuig

De dichtstbij gelegen vliegvelden zijn die van Ancona en Perugia, allebei op ongeveer een uur rijden van Casa Bosco. Naar Ancona (Aeroporto delle Marche in Falconara Marittima) gaan vluchten vanaf Düsseldorf Weeze en Brussel-Charleroi.

Naar Perugia (Aeroporto Internazionale dell’Umbria – Perugia “San Francesco d’Assisi”) gaan vluchten vanaf Rotterdam (Transavia) en Brussel-Charleroi.

Maar er zijn meer mogelijkheden: vanaf diverse luchthavens in Nederland, Duitsland en België kunt u naar Bologna (2 uur en 1 kwartier rijden), Pescara (2,5 uur rijden) en Rome (3 uur rijden) vliegen, vaak het goedkoopst met Ryanair (www.ryanair.com) of Transavia (www.transavia.com).

U kunt de verschillende mogelijkheden en prijzen bekijken en vergelijken op de website www.lowcostairlines.nl. We adviseren u om op dinsdag te boeken, dan schijnen de tarieven het laagst te zijn. Op alle luchthavens zijn goede autohuur mogelijkheden, waarbij wij zelf het liefst boeken via Ryanair of www.easyterra.nl.

Heeft u vragen over het boeken van vluchten of het huren van auto’s, bel of mail ons dan gerust. We helpen u graag.

Per auto

Routebeschrijving – Vanuit het noorden (vanuit Zwitzerland via Milaan)
Vanaf Milaan neemt u de A1 (tolweg) richting Bologna, bij Bologna neemt u de A14 richting Ancona.

Bij de afslag Fano verlaat u de tolweg en volgt u de borden richting Roma (de SS73bis). Na ca. 28 kilometer gaat deze weg rechtdoor richting Urbino. Neem hier de afslag rechts, richting Roma (de SP3). Neem vervolgens, ca. 19 kilometer verderop, de afslag Cagli Ovest (NB: dus niet de 1e afslag Cagli Est). Sla aan het einde van de afrit rechtsaf richting Pietralunga – Secchiano.

Na ca. 3 km op deze weg (SP29) ziet u aan uw linkerhand een klein tankstation met een barretje erbij. Sla ca. 50 meter verderop (bij de verkeersspiegel) rechtsaf. Dit is de Strada San Vitale, een onverhard gravelweggetje (strada bianca). Volg dit ca. 2 km omhoog en op een heuvel ziet u vanzelf Casa Bosco liggen. Om het parkeerterrein te bereiken volgt u de strada bianca onderlangs de heuvel (u rijdt eigenlijk voorbij Casa Bosco), tot u aan uw rechterhand de inrit ziet, gemarkeerd door een bord.

NB: voor gasten die niet gewend zijn aan Italiaanse wegen: de Strada San Vitale is een onverharde gravelweg de berg op. Door (hevige) regenval kan deze hobbels en kuilen gaan vertonen, waardoor uw snelheid beperkt wordt. Aan het begin van de weg komt u door een scherpe (haarspeld)bocht, daarna gaat het geleidelijk omhoog. De weg is minder geschikt voor langere voertuigen, zoals campers.

Routebeschrijving – vanuit het noorden (vanuit Oostenrijk via Innsbruck)
Vanaf Innsbruck neemt u de A13, richting Brenner. Vanaf de Italiaanse grens volgt u de E45/A22, die u achtereenvolgens langs Trento, Verona en Modena brengt. Na Modena gaat u richting Bologna (A14) en deze weg volgt u tot de afslag Fano. Voor het vervolg zie hierboven.

Routebeschrijving vanaf vliegveld Ancona
Volg vanaf het vliegveld de groene borden richting de tolweg naar Bologna. Volg de A14 tot aan de afslag Fano. Voor het vervolg zie hierboven.

Navigatiesystemen
Sommige navigatiesystemen kunnen ons adres (Strada San Vitale 6 in Secchiano) niet vinden, of navigeren niet via de handigste weg naar ons, maar via een slechte weg binnendoor. We adviseren u daarom bovenstaande routebeschrijving te volgen.

Mocht u toch met behulp van het navigatiesysteem willen rijden dan kunt u het beste het plaatsje Secchiano intoetsen (Centrum) en dan vlak vóór Secchiano het laatste stukje van bovenstaande routebeschrijving volgen (vanaf het tankstation/barretje). NB: er zijn 2 plaatsen in Italië met de naam Secchiano. Casa Bosco ligt in de regio Pesaro Urbino (PU – postcode 61043) en de dichtstbijzijnde grote plaats is Cagli.

Coördinaten Casa Bosco:
43°33’51.3″N 12°36’39.7″E

Goede reis / Buon viaggio!