Gola del Furlo

Op zo’n 20 minuten van Casa Bosco, tussen de plaatsen Acqualagna en Fossombrone, ligt de Gola del Furlo. Dit is een spectaculaire kalkstenen kloof, die in de loop van miljoenen jaren is uitgesleten door de rivier de Candigliano. Langs de rivier loopt een stuk van de antieke ‘Via Flaminia’, de weg die door de Romeinen in 220 voor Christus werd aangelegd tussen Rome en Fano. Keizer Vespasianus liet er een tunnel graven, die nog altijd in gebruik is.

Er loopt een prachtige autoroute direct langs de rivier, maar je kunt ook heerlijk wandelen of mountainbiken in het natuurgebied rond de kloof, met vaak schitterende uitzichten. Richting Fossombrone komt de Candigliano uit in de Metauro rivier en vormt daar de Marmitte dei Giganti. Een spectaculaire canyon die je kunt bekijken vanaf de brug “di Diocleziano” bij het gehucht San Lazzaro. Hier vind je ook een pad waarmee je kunt afdalen in de canyon.

Bij het plaatsje Furlo kun je heerlijk zwemmen in de rivier, of lekker truffels eten in een van de restaurants. Hier is ook het bezoekerscentrum van de Gola del Furlo, aan de Via Flaminia 37.