Culinair

In de omgeving van Casa Bosco hebben we verschillende leuke restaurants gevonden, zodat u, als u dat wilt, elke avond ergens anders uit eten kunt gaan. Het menu is meestal typisch voor De Marken: veel kaas en vlees(waren), huisgemaakte pastagerechten, groente van het seizoen en heerlijke toetjes. Wij vinden bijv. Villa La Farfalla in Pietralunga een aanrader of Ristorante Martinelli in Apecchio: een tafel vol antipasti, schalen dampende pasta en de sappigste tagliata of bistecca Fiorentina (T-bone steak) die u zich kunt wensen. Of La Taverna della Rocca in het prachtige Frontone, waar La Mamma het brood en vlees bereidt boven een grote open haard in het restaurant. Of een Italiaans ‘fast food restaurant’, vanwege de fameuze spaghetti carbonara favoriet bij de lokale bevolking: Il Poggio, aan de weg tussen Cagli en Frontone. In het plaatsje Fermignano ligt Ca’ Maddalena, een agriturismo met een leuk restaurantje.

Wanneer  u op een bijzondere plek wilt eten dan moet u naar Slowcanda in Piobbico, een hippie-achtig restaurantje in de bergen met een prachtig gelegen terras. Ook leuk en anders dan anders is Hosteria del Castello in Acqualagna. En als u van truffels houdt, dan moet u zeker een keer gaan eten bij ‘Da Baffone’, net over de grens met Umbrië. Of rij eens naar het middeleeuwse plaatsje Nidastore, waar het dorpsplein dienst doet als open lucht restaurant. Maar ook in Cagli kunt u heerlijk (culinair) uit eten, voor een alleszins redelijke prijs, bij La Gioconda. Een andere culinaire aanrader is La Cantina Sociale in Cantiano, op ca. 20 minuten van Casa Bosco.

Lekker eten kan natuurlijk ook in het middeleeuwse stadje Gubbio, op een klein half uur van Casa Bosco of in de prachtige stad Urbino, op zo’n 40 minuten van Casa Bosco.

Soms moet u voor een bepaald restaurant een half uur of langer rijden, maar volgens ons zijn ze stuk voor stuk de moeite waard. Met plezier wijzen we u de weg en reserveren we een tafeltje voor u!