Perugia

Ongeveer 80 kilometer ten zuidwesten van Casa Bosco ligt Perugia, de hoofdstad van de provincie Umbrië. Het is een prachtige stad met kronkelende middeleeuwse straatjes, dicht op elkaar staande huizen en een bruisend stadsleven, mede door de twee universiteiten die er gevestigd zijn. Eén van de highlights van Perugia is de ‘Rocca Paolina’, een grotendeels ondergronds fort, gebouwd naar het voorbeeld van de Engelenburcht in Rome. Verder is er de ‘Fontana Maggiore’, één van de beroemdste fonteinen van Italië.

Ook een bezoek aan de kathedraal van Perugia is zeer de moeite waard. Deze dom, gewijd aan San Lorenzo, is aan de binnenkant bekleed met roze en wit marmer en hangt vol met bijzondere kunstwerken. Het gotische stadhuis tegenover de kathedraal, het Palazzo dei Priori, verdient alleen al door de vele fresco’s een bezoek.

De stad is uiteraard ook bekend bij de jazz liefhebber omdat hier elk jaar in juli één van de grootste jazz evenementen ter wereld plaatsvindt, het Perugia Jazz Festival. Hier vindt u een video van Perugia.